Ilyesfajta ételeken éltem megboldogult, ködbevesző leánykorom idején, amikor vegetáriánus voltam. Férjem nagymamája, aki szerencsére ma is él, és az egész életét tanyán, állatok felnevelésével töltötte, nem nagyon akart hinni a fülének, amikor ezt elmondtam neki. Próbálta értelmezni a helyzetet:
- Kacsát se, libát se? – kérdezte. Az végül is alig-alig számít húsnak gondolhatta.
Sejthető, hogy ebbe a családba bekerülve mi lett ennek a történetnek a vége. (vö: kép)
Hozzávalók:
1 fej karfiol
fél kiló sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 deci tejföl
1 tojás,
5 deka trappista sajt
olívaolaj
oregánó
bazsalikom
szerecsendió,
frissen őrölt bors,
só
A karfiolfejet egészben megpároljuk bazsalikomos, sós vízben. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon dínsztelni kezdjük, Hozzáadjuk a karikákra vágott pucolt sárgarépát, egy kicsit együtt pároljuk az olajon. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sót, frissen őrölt borsot, oregánót és a karfiol főzőlevéből egy keveset. Lefedve addig hagyjuk puhulni, amíg a leve el nem fő, illetve a répa nem puha. A karfiolfejet rózsáival lefelé kivajazott jénai tálba fektetjük, beborítjuk a sárgarépával. A tojást összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, frissen reszelt szerecsendióval. A masszát a zöldségre halmozzuk, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.
Önmagában is finom eledel, de ha szeretnék e következő párbeszédet elkerülni:
- Drágám, ízlett az ebéd?
- Finom volt, csak nem volt benne HÚS!
akkor köretnek adjunk mellé sült csirkecombot, netán virslit.
Tejfehérjementesen: hagyjuk ki a sajtot, használnunk növényi alapú tejszínpótlót. A jénait olajjal kenjük ki.
Gluténmentes.
Tojásmentesen: hagyjuk ki a tojást.
- Kacsát se, libát se? – kérdezte. Az végül is alig-alig számít húsnak gondolhatta.
Sejthető, hogy ebbe a családba bekerülve mi lett ennek a történetnek a vége. (vö: kép)
Hozzávalók:
1 fej karfiol
fél kiló sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 deci tejföl
1 tojás,
5 deka trappista sajt
olívaolaj
oregánó
bazsalikom
szerecsendió,
frissen őrölt bors,
só
A karfiolfejet egészben megpároljuk bazsalikomos, sós vízben. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon dínsztelni kezdjük, Hozzáadjuk a karikákra vágott pucolt sárgarépát, egy kicsit együtt pároljuk az olajon. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sót, frissen őrölt borsot, oregánót és a karfiol főzőlevéből egy keveset. Lefedve addig hagyjuk puhulni, amíg a leve el nem fő, illetve a répa nem puha. A karfiolfejet rózsáival lefelé kivajazott jénai tálba fektetjük, beborítjuk a sárgarépával. A tojást összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, frissen reszelt szerecsendióval. A masszát a zöldségre halmozzuk, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.
Önmagában is finom eledel, de ha szeretnék e következő párbeszédet elkerülni:
- Drágám, ízlett az ebéd?
- Finom volt, csak nem volt benne HÚS!
akkor köretnek adjunk mellé sült csirkecombot, netán virslit.
Tejfehérjementesen: hagyjuk ki a sajtot, használnunk növényi alapú tejszínpótlót. A jénait olajjal kenjük ki.
Gluténmentes.
Tojásmentesen: hagyjuk ki a tojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése