2008. november 5., szerda

Májpuffancs




Kicsit szerencsétlen a név, mindenféle kétértelmű asszociációkra ad okot. Viszont az étel nagyon is jó, sőt kiváló. További előnyei, hogy olcsó és villámgyors. Akár a rejtett készleteinkből is kivitelezhető. Remek feltét főzelékekre.


Hozzávalók:
4 májkonzerv (mostanában én egy családit szoktam venni, ez 3 kicsinek felel meg, a többi hozzávalót arányosan adagolom)
4 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
egy csokor petrezselyem (elmaradhat)
étolaj a sütéshez

A hozzávalókat villával kikeverem, majd egy evőkanál segítségével a forró olajba kanalazom. Ha átsült az egyik oldala, megfordítom (gyorsan sül). Szalvétára helyezem, hogy leitassam róla a felesleges olajat.


A gyerekeim is nagyon szeretik. Kisfiam mostanában ha édességet akar enni, hivatkozási alapul használja az óvó néni szavait:
- Édi néni is azt mondja, hogy sokat kell ennem, hogy nagyra nőjek!

A májpuffancsból és a fentebb következő tökfőzelékből is sokat eszik, és itt kettőnk szándéka is találkozik, nem kell korteshadjáratot folytatnia egy kis repetáért.

Nincsenek megjegyzések: